Kurser

"Här bakar vi rallystjärnor"

Jag har valt att inrikta min kursverksamhet till största del på specialkurser inom rallylydnad och erbjuder kurser för alla nivåer, men har även en del andra kurser.  

Rallylydnad är en fantastisk hundsport som jag brinner enormt mycket för och som jag har tränat och tävlat aktivt sedan sporten kom till Sverige 2008. I rallylydnaden lär sig hunden att vara uppmärksam på sin förare, samarbetsvillig och lydig på ett positivt sätt. Så vill du bli riktigt duktig på rallylydnad eller bara är nyfiken på sporten så är du varmt välkommen på någon av våra kurser.

På kurserna vill jag bibehålla små grupper för att varje deltagare ska få den tid och stöd i träningen som de behöver och att kvalitén på kursen ska bli så hög som möjligt.

Mitt mål är att plocka fram det bästa ur varje ekipage och att se till att hunden och föraren ständigt blir bättre som team. Jag gillar att vara effektiv och vill att alla deltagarna på mina kurser ska få ut så mycket som möjligt av kursen. Ekipaget SKA ha mer kunskap och verktyg med sig när kurstillfället är slut, än när de kom. Vi har alltid små grupper på kurserna för att varje ekipage ska få den tid de behöver.

På mina kurser ska vi ha KUL och därför vill jag krydda ekipagen med lite extra glädjekrydda :)

Anmälan hittar ni längst ner på sidan


Rallystarten

Detta är en grundkurs där vi går igenom alla de grundfärdigheter som krävs för att lyckas på rallylydnadsbanorna i framtiden. Här jobbar vi med att få till korrekta positioner, bakdelskontroll, targets, belöningar, attityd, följsamhet, fokus, rallyslingor mm.

Kursen lämpar sig både för valpar (från 4 månader) och vuxna hundar som vill lära sig rallylydnad från grunden. Inga förkunskaper krävs.

Kursen är på 6 gånger,  (1 fysisk träff varannan vecka) Max 7 deltagare Pris: 1650 kr inkl moms

Kursstart:

26 februari dagtid. Följande datum: Måndagar 26/2, 4/3, 25/3, 1/4, 8/4, 29/4 Tid: 10.30-12.00 Pris: 1650 kr


Satsningsgruppen

En kurs som riktar sig till ekipage som vill satsa på en tävlingskarriär inom rallylydnad och vill utvecklas som team. Här jobbar vi både med att få till snygga detaljer i moment, helhet och banträning och olika typer av utmaningar. Mellan tillfällena får deltagarna individuella hemuppgifter som ska tränas på till nästa gång. Coaching i sluten facebookgrupp.

Kursen är på 6 tillfällen á 2 timmar (1 fysisk träff per månad) Max 7 deltagare.                           Pris: 1950 kr inkl moms


Tävlingsgruppen

Detta är en kurs för er som känner er färdiga i satsningsgruppen och har kontroll över alla olika tävlingsdelarna och nu behöver träna på just banor och helhet. På denna kurs tränar vi på att tävla vid varje kurstillfälle. I den mån det går är vi på olika platser och försöker göra det så tävlingslikt som möjligt. Mellan kurstillfällena ges individuella läxor som redovisas i sluten facebookgrupp. Har du inte tidigare gått "satsningsgruppen" så krävs det god tävlingsvana i lägst avancerad klass för att få ut maximalt av denna kurs.

Kursen är på 6 tillfällen á 2 timmar (1 fysisk träff per månad) Max 7 deltagare                            Pris: 1950kr inkl moms

Kursstarter 2024:

12 februari Kvällstid Tävlingsgruppen. Datum: Måndagar 12/2, 11/3, 15/4, 13/5, 10/6, 12/8 Tid: 18.00-20.00 Pris: 1950 kr

19 februari Dagtid Tävlingsgruppen. Datum: Måndagar 19/2, 18/3, 22/4, 20/5, 17/6, 19/8 Tid: 10.30-12.30 Pris: 1950kr 


Internsivkurs: Rallylydnad Fokus och Följsamhet 

Känner du att din hund tappar fokus och engagemang mellan skyltarna eller efter en stund på rallylydnadsbanan? Detta är ett vanligt problem, men det finns lösningar!

Det är en fröjd att ha en fokuserad och följsam hund. Så på denna kurs fokuserar vi på att öka hundens fokus och följsamhet till sin förare. Vi kommer jobba med många olika typer av övningar som alla har som mål att förbättra hundens vilja att hålla fokus på rallybanan. Förkunskaper: Föraren ska kunna skyltarna i minst nybörjarklass. Fika ingår.

Intensivkurs. Max 6 deltagare. Pris: 1290 kr inkl momsIntensivkurs: Rallyutmaningen

Denna kurs vänder sig till ekipage som tävlar, eller som står i startgroparna för att tävla i rallylydnad och som vill bli ett strå vassare på tävlingsplanen och vi jobbar efter modellen "träna svårt - tävla lätt". Här lämnar vi trygghetsboxen och jobbar med utmanande kombinationer, störningar och banor för att stärka ekipaget som team. Fika ingår.

Intensivkurs. Max 6 deltagare. Pris 1290 kr inkl moms


Intensivkurs: "Sikta på pallen"

Här jobbar vi med de delar som krävs för att få en fin helhet och hur man kommer in i "bubblan" tillsammans med hunden på rallylydnadsbanan. Och målet är självklart inställt på att kunna få ihop alla delar så pass bra för att kunna sätta en bana med 100 poäng. Vi kommer både gå igenom moment, banor, attityd, rätt belöningar, problemlösning, styrkor och svagheter, få till en bra start, uthållighet mm. Fika ingår.

Förkunskaper: För tävlande i alla klasser (föraren ska kunna minst nybörjarskyltarna)

Intensivkurs. Max 6 deltagare. Pris 1290 kr inkl momsPrivatlektion

Vill du och din hund ha 100% fokus på er eller behöver ni extra mycket hjälp så är privatlektion ett bra alternativ. Då får ni en timme effektiv träningstid där vi fokuserar på just era önskemål. Det kan vara både inom rallyn, lydnad eller vardagslydnad. 

Körersättning tillkommer utanför Helsingborg.
Info och Anmälan:

Kurserna hålls på olika platser (både inomhus och utomhus) där jag har möjlighet att hyra in mig. 


Klicka här för att anmäla dig till kurs:


När vi mottagit din anmälan får du ett bekräftelsemejl