Om oss

Jag heter Maja Holmström och bor i Ramlösa utanför Helsingborg.

Jag är utbildad hundinstruktör sedan 2005 och har varit kursledare sedan 2006, där jag hållit kurser för hundägare inom lydnad, rallylydnad, freestyle, utställningshandling och hundmassage. Det har även blivit en hel del privatlektioner där jag har hjälpt hundägare med deras hundar som haft problembeteende eller så har jag hjälpt till att förbereda eller förbättra ekipage som vill tävla med sin hund.

Rallylydnad är det jag brinner mest för och det har jag tränat sedan 2008 för att sedan börja tävla när sporten blev officiell 2011. Jag har kvalat till Rallylydnads SM 6 gånger, och startat 4 gånger och fått en 4:e placering som bästa resultat. 

År 2020 tävlade vi lag SM i rallylydnad där vårt lag Black Magic tog Lag Guld.

År 2021 blev jag och Penny uttagna till Svenska Landslaget i rallylydnad. I december 2021 tävlade vi Nordiska Mästerskapen och var med och tog Lag-Silver med svenska Landslaget. Vi kom även på en 8:e plats i den individuella finalen på NM.

År 2022 kvalade jag och Penny på nytt in till det Svenska Landslaget i rallylydnad

Vi har även provat att tävla i både agility, lydnad och nosework med framgång. Vi har också haft stora framgångar i utställningsringarna genom åren med världsvinnartitel och internationella championat, både i Sverige och utomlands. 

Mitt intresse för hund har funnits hela mitt liv, men min första hund fick jag inte lov att köpa förrän jag blivit 16 år och då kom bichon frisén Selma. Vi började gå kurser på brukshundsklubben och med det så växte mitt stora intresse för hundträning. Jag bestämde mig för att köpa en hund till. Nästa hund blev  barbeten Dixie som jag hämtade hem från Finland. Sen blev det fler barbeter: år 2010 hämtade jag hem Lucy från Schweiz, år 2016 kom Penny till oss från USA, 2018 kom Happy från Kroatien och 2019 kom Cleo från Holland. 2022 så var jag sugen på att testa en annan ras och valet föll då på bearded collie, så nu bor även lilla beardisen Winnah hos oss.

Mina mål med hundarna har varit att träna, tävla, ställa ut och föda upp. Numera är det främst träning och tävling som tar min tid.

Mitt hundintresse är livsstil. Alla dagar i veckan ägnar jag mer eller mindre åt mina hundar, vi tränar, tävlar, myser, promenerar, badar, åker på utställningar och har hur kul som helst tillsammans. Jag har hunnit med en hel del hundutbildningar genom åren (läs mer under min utbildning) Det är fantastiskt kul och man lär så länge man lever. Jag är väldigt intresserad av beteendevetenskap och inlärningspsykologi och att själv få praktisera träning på mina egna hundar gör det hela bara ännu roligare.

Som instruktör är jag väldigt mån om att alla kursdeltagare ska utvecklas på individuell nivå. Hundträning ska vara roligt för både den som tränar och tränas. Jag strävar alltid efter att det ska bli så mycket effektiv träningstid som möjligt för alla så att deltagarna ska få ut maximalt med träning under sin kurstid. 


Hoppas vi ses där ute i den fantastiska hundvärlden!