Kursinformation

När du anmäler till en kurs via vårt kursformulär så får du en bekräftelse via mejl på att du fått en plats.

Alla hundar/raser är välkomna att delta på våra kurser.

På kurser i vår regi vill vi att kursdeltagarna ska få ut maximalt av sin kurs. För att detta ska kunna ske så har vi kurser med färre antal deltagare för att alla ska kunna få den tid och hjälp de behöver. Det går alltid bra att höra av sig mellan kurstillfällena eller efter en kurs om man har frågor om övningar etc.

Vi värdesätter kvalitét framför kvantitet och ni kan alltid höra av er till oss om det är något ni vill att vi ska ändra eller förbättra.

Kan man inte delta vid något kurstillfälle, så hör av er via mejl eller telefon.

Fakturor från Rally By Heart AB skickas ut via mejl 1-2 veckor innan kursen. Ibland fastnar dem i skräpposten så håll lite koll där. 

På många av våra nybörjarkurser är det en fördel att använda sig av klicker då detta gör det tydligare för hunden att förstå vad den ska göra och inlärningen går snabbare. Så har du använt klicker tidigare så får du gärna fortsätta med det på våra kurser. Men vi kommer inte ha tid att gå igenom hela klickerträningsvetenskapen, men det finns mycket info på nätet och böcker att lära sig av. 


På kursdagen:

-Kom i god tid innan kursen börjar. Låt hunden få en chans att landa i miljön. Detta ökar chanserna för att ni ska prestera bättre på kursen.

-Hunden ska vara välrastad innan kursen börjar, så att ni inte behöver ta av kurstiden för att rasta hunden mitt under kursen. Det är inte tillåtet att rasta hunden på någon av de träningsplaner där vi håller till. Rastning sker på anvisat område.

-På alla våra kurser så lägger vi stor vikt på att det är fokus och relation mellan hund och förare som står i centrum. Låt därför inte din hund hälsa på någon annan hund som deltar på kursen. Dessa ska din hund lära sig att ignorera.

-Vi förespråkar sele till vardags och på promenad, men under träning och på kursen så rekommenderas ett vanligt halsband med knäppe eller med halvstrypsfunktion. Inga helstryp! Detta halsband blir då en tydlig signal till hunden att den är "under arbete".

-Ha ett vanligt fast koppel, gärna av lite tunnare typ som går att stoppa i fickan. Inga flexikoppel.

-Plocka upp efter din hund överallt. Det finns påsar eller tunnor där du kan slänga bajspåsar

- Ta alltid med en eller flera leksaker till hunden som enbart ska användas under träning. Hunden ska alltså inte ha fri tillgång till den/de leksaker ni tar med. Välj gärna leksaker som hunden kan kampa med. Kamptrasa, leksak i snöre eller boll. Ej leksaker med pip-ljud.

-Ta alltid med en eller flera sorters belöningsgodis som DIN hund älskar. Det ska vara riktigt gott godis t ex köttbullar, korvbitar, kyckling, skinka, torkad oxlunga mm. Det är alltför vanligt att hunden erbjuds "torra leversnittar" och detta är ofta inte optimal lön för hunden om man vill ha de bästa resultaten. Ta med flera sorters godis om din hund har en tendens att tröttna på en godissort efter ett tag. På alla nybörjarkurser så går det åt mycket godis, så ta med mer än du tänkt och blir det över så kan du frysa in det till ett annat tillfälle.

-Ta alltid med vatten och vattenskål till din hund

-Klä dig efter väder. Beroende på var vi håller till så ta kläder efter väder och ha i åtanke att vädret kan växla under kursens gång. Ha gärna en träningsväst eller jacka med bra fickor så du får plats med godis, leksak och koppel. 


Och sist men inte minst, VARMT VÄLKOMMEN på kurs hos Rally By Heart!